Curcumin fra Gurkemeie for Alzheimers & Parkinsons Sykdom

Her får vi vite at curcumin, det bioaktive virkestoffet i gurkemeie, i århundrer har blitt brukt i folkemedisinen for å behandle infeksjoner, sår og ande helseproblemer. I tillegg virker curcumin mot rekke ulike former for kreft, i dette klippet nevnes spesielt lunge- og brystkreft.

Hovedtema er et curcumin studie fra 2012 på nevrodegenerativ sykdommer utført av forskere fra Michigan State University som ble publisert i Journal of Biological Chemistry. De oppdaget at curcumin er i stand til å hindre den ødeleggende dannelsen av alpha-synuclein protein, som er det første trinnet i mange nevrodegenerativ sykdommer som Parkinsons og Alzheimers sykdom. Curcumin befinner seg i en utvalgt gruppe av forbindelser som er i stand til å krysse den skjøre blod-hjernebarrieren og påvirke biokjemiske og elektriske aktiviteter i hjernen. Gurkemeie derivatet curcumin har vist en unik mulighet til å forhindre klumper eller aggregering som fører til sykdomsutvikling av nevrodegenerativ sykdommer som Alzheimers og Parkinsons sykdom. 

En utfordring er riktig nok at curcumin ikke ser ut til å penetrere like godt blod-hjernebarrieren hvor den ødeleggende dannelsen av alpha-synuclein protein alt har startet. Det er derfor usikkert hvor effektivt curcumin vil fungere som behandlingsform, samtidig gir det en indikasjon på at curcumin trolig har en bedre forbyggende effekt på demens og nevrodegenerativ sykdommer. Utfordringen ligger i at curcumin i liten grad tas opp i kroppen og i sin naturlige form har svær lav biotilgjengelighet. Andre forskere har derimot oppdaget at pepper ekstraktet bioperine dramatisk øker biotilgjengeligheten til curcumin, noe som igjen gjør curcumin langt mer relevant, også for personer som har Alzheimers og Parkinsons.
 

Tags: curcumin

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln