magnesium i mat

Krampe lett å fikse

Krampe i muskler – som regel lett å fikse.

Med dagens moderne jordbruk har jordsmonnet blitt fattigere på en del viktige mineraler som vi har vært vant til å få i oss via et normalt kosthold. Maten vi dyrker har ikke lenger den tidligere mengden næringsstoffer. Det kan fort resultere i at vi må benytte kosttilskudd for å komme i balanse. Typisk eksempel: Magnesium-mangel resulterer i kramper, f.eks. i legger, føtter, etc.

Mange kjenner seg igjen: Du våkner om natten med krampe typisk i leggen eller under foten (eller et annet sted). Det første man bør tenke er at dette i de fleste tilfeller er magnesium mangel. Forklaringen er at musklene trenger magnesium for å løse ut strammingen. Har man normale mengder magnesium går dette automatisk, men har man for lite magnesium så kan muskelen “henge seg opp” i strammet posisjon.

Enkelt å fikse:
Om du benytter et naturlig magnesium kosttilskudd med høy opptaksevne så vil du som regel etter kort tid (allerede etter få dager) merke en forskjell. Husk: Ikke tenk antall milligram, men høy absorpjon. 

Når du føler du ikke lenger har krampe-problemer så kan du eventuelt etter en måneds tid vurdere å gå ned til halv dagsdose som kan benyttes som “vedlikeholdsdose” året rundt.

naturlig magnesium

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv