Hvorfor er Chaga brukt som medisin i århundre?

Chaga er noe av det kraftigste og smarteste du kan ta for å få god helse og hjelpe ditt eget immunforsvar. Enten det er snakk om å oppgrade et underaktivt immunforsvar eller like viktig nedgradere et overaktivt immunforsvar.

Chaga er en medisinsk sopp med unike medisinske egenskaper.

Chaga – Inonotus obliquus er en parasitt som vokser på bjørketrær over hele landet, også kjent for kreftkjuke. Men virker egentlig kreftkjuke mot kreft?

Den har blitt brukt av Samer, Inuitter og andre som bor i polare strøk i flere tusen år. Chaga har en veldig kraftig i antioksidantvirkning som både booster og modulerer immunforsvaret. Tradisjonelt har den blitt brukt som medisin mot kreft, fordøyelsesbesvær, sår og tuberkulose. Tidligere drakk noen mennesker i Russland daglig en brygge laget av soppen, akkurat som vi drikker kaffe eller te i dag. Det har blitt observert at det var svært få tilfeller av kreft blant disse gruppene av mennesker. Rapporter om bruk av soppen finnes også i Canada, Nord-Amerika, Finland, de baltiske statene og andre land i Øst-Europa. Nez Perce-indianerne i Nord-Amerika brukte soppen i Pemmikan, og de var immune mot sykdommer som ble brakt av de tidlige bosetterne.

I tillegg er Chaga ekstremt effektivt til å dempe betennelser. Chaga gir opptil 50 ganger betennelses demping i forhold til en aktiv betennelse, som er enormt mye i forhold til andre urter og vitaminer for eksempel. C vit, e vitamin.

Kreft, diabetes, hjerte og karsykdommer, samt en rekke andre sykdommer starter ofte med betennelser i kroppen. Det er her Chaga kommer inn for den har evnen til å dempe betennelser pga. sine unike egenskaper. 

I våre dager er det ekstremt viktig å ha et godt immunforsvar. Vi finner også store doser antioksidanter i enkelte alger og planter i havet. Men av soppene er Chaga absolutt den beste. Årsaken er den har en Orac-verdi på over 100.000! Dette er mye sammenlignet med kakao som for eksempel. har verdier på rundt 30.000 og gojibær med sine 25.000. Den er ekstremt immunstimulerende og rik på antioksidanter. I tillegg er den rik på Glutation og SOD som ikke så kjent for mange SOD – Super Oxidase Dismutase – Beskytter kroppens 37 trillioner celler mot oksidasjon og celledød. Cellene våre er laget av fett og Chaga beskytter fettet mot å harskne. Koblet til mangan er dette en enormt kraftig antioksidant – den trigger ikke bare vår egen produksjon, men gir også noe i tillegg.

Chaga har også mange andre fordeler enn nevnt ovenfor. Den har god effekt ved:  
  • Magesår, mage og tarmproblemer.
  • Melkesyre – hjelper mot stølhet
  • Diabetes som begynner med betennelser.
  • Avgiftningseffekt pga. SOD som bidrar til å hjelpe leveren til å avgifte raskere.
  • Stressdempende effekt
  • Sender kolesterol som kan være grunn til betennelser i blodårene våre. Og hjerte- og karsykdommer av samme grunn.
  • Senker høyt blodtrykk
  • Kraftig anti-virale egenskaper.

Det er viktig å ta Chaga over en lengre periode før du oppnår effekten. Den må virke over tid på samme måte som de fleste andre produkter på markedet som urter, vitaminer og mineraler gjør.

Medis Chaga har unike egenskaper i forhold til opptak. Medis er en patentert formel som inneholder en blanding av mange sopper, som øker kroppens opptak opptil 8 ganger. I tillegg 20 dobles antioksidant virkningen i Chaga når den boostes med Medis. 

Chaga sopp er ikke giftig, og det er ikke rapportert om bivirkninger ved bruk av Chaga.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv